Особливості оподаткування ПДФО доходу від продажу фізичною особою (резидентом або нерезидентом) об’єктів нерухомості, які були одержані у спадщину

Дата: 21.02.2023 08:08
Кількість переглядів: 132

Головне управління ДПС у Рівненській  області інформує, що дохід від операцій з продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного або двох об’єктів нерухомості, які перебувають у власності фізичної особи – резидента або фізичної особи – нерезидента та були одержані такими фізичними особами у спадщину, не оподатковується податком на доходи фізичних осіб.

Фото без опису

При цьому, у разі продажу протягом звітного (податкового) року третього та наступних об’єктів нерухомості у вигляді отриманих у спадщину об’єктів нерухомості, а також дохід від продажу протягом звітного (податкового) року неподільного об’єкта незавершеного будівництва/майбутнього об’єкта нерухомості, подільного об’єкта незавершеного будівництва та/або від відступлення прав за договором купівлі-продажу неподільного об’єкта незавершеного будівництва/майбутнього об’єкта нерухомості, щодо якого сплачено частково ціну та зареєстровано обтяження речових прав на користь покупця, за умови що таке майно, майнові права отримано платником податку у спадщину, одержаний дохід буде оподатковуватися за ставкою 5 відсотків– для фізичних осіб – резидентів та за ставкою 18 відсотків – для фізичних осіб – нерезидентів.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних