ТУТ НАВЧАТИМУТЬ ПРАВИЛ, ЯКІ ВБЕРЕЖУТЬ ЖИТТЯ!

Дата: 02.02.2023 09:29
Кількість переглядів: 184

В НАШОМУ ОПОРНОМУ ОСВІТНЬОМУ ЗАКЛАДІ – Радивилівський ліцей №2 ім. П.Г.Стрижака. - ОБЛАШТОВАНО ПЕРШИЙ У ГРОМАДІ «КЛАС БЕЗПЕКИ». ВІДБУЛОСЬ  УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ.

Фото без опису

•Тут діти вивчатимуть основи домедичної допомоги, дізнаватимуться, як бути обачними в інтернеті, засвоять порядок дій при пожежах чи потенційній загрозі від підозрілих предметів, що можуть виявитися вибухонебезпечними.

• Кабінет «класу безпеки» оснащений всіма необхідними матеріалами, аби учні могли легко та якісно засвоювати вкрай важливу інформацію. Цей інтерактивний простір розділений на кілька навчальних зон та обладнаний муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем та наочними матеріалами, зокрема - спецодягом для захисту при біологічній або ж хімічній небезпеці.

•Заняття із безпеки внесуть у шкільний розклад, а уроки проводитимуть як вчителі, так і працівники служби ДСНС.

•Кошти на облаштування «класу безпеки» було виділено із місцевого бюджету територіальної громади. Як зазначив під час урочистого його відкриття Радивилівський міський голова Микола Карапетян, – цей проєкт без усілякого сумніву буде корисним здобувачам освіти, оскільки у час війни посилить знання, як наймолодшим вберегтися у різних загрозливих ситуаціях.

Безпека підростаючого покоління залишається нашим пріоритетом, зазначив він.

•Участь у заході взяли начальник Дубенської РВА Всеволод Пекарський, заступник директора департаменту - начальник управління загальної середньої, позашкільної, спеціальної освіти департаменту освіти й науки Рівненської ОВА Марина Пашковська, начальник Дубенського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області Михайло Домарацький, начальник @НМЦ ЦЗ та БЖД в Рівненській області, полковник цивільного захисту Сергій Вовчук.

•«Клас безпеки» у міському ліцеї №2 став 5-им на Дубенщині. Окрім Радивилова «класи безпеки» вже діють у Дубенській, Острожецькій та Привільненській територіальних громадах району.

Зазначимо, що «клас безпеки» — це всеукраїнський проєкт, мета якого - вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. Проєкт реалізує Міністерство освіти на виконання доручення прем’єр-міністра України щодо створення безпечних умов для учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Перші заняття з дітьми у «класі безпеки» сьогодні провели досвідчені рятувальники. Про надання домедичної допомоги старшокласникам розповів начальник аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Рівненській області, підполковник служби цивільного захисту Ігор Онищук.

Бесіду про мінну небезпеку наймолодшим учням закладу організували представниці Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Рівненської області Катерина Когут та Ірина Жданюк.

Діалог супроводжувався наочними зразками, як у звичних дитячим очам побутових речах, чи навіть іграшках, може бути замасковано вибухонебезпечний пристрій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних