ЙДЕТЬСЯ ПРО ТІ ПРИВАТНІ СЕЛЯНСЬКІ ГОСПОДАРСТВА, ЯКІ УТРИМУЮТЬ 3 І БІЛЬШЕ КОРІВ.

Під час роботи чергової сесії міської ради депутати затвердили відповідну «Програму розвитку агропромислового комплексу Радивилівської міської ради на 2023-2025 роки». Вона спрямована на здійснення фінансової підтримки сільгоспвиробників та особистих селянських господарств, а також на розвиток молочного скотарства в громаді.

Програма передбачає часткове відшкодування вартості придбаних установок індивідуального доїння (доїльних апаратів) фізичним особам, які утримують 3 і більше корів. Йдеться про компенсацію в розмірі 50-ти відсотків вартості установки, але не більше 8 тисяч гривень.

На час її реалізації продовжиться, зокрема, і фінансова підтримка заходів із сервісного обслуговування ВРХ (штучне осіменіння).

На сьогодні у селянських господарствах громади налічується 826 корів, а також є 40 господарств, які утримують і більше корів. Відтак, вони можуть розраховувати на часткове відшкодування вартості установок індивідуального доїння, придбаних в період дії програмних гарантій.

За детальною інформацією щодо відшкодування звертатися у відділ економічного розвитку, інвестицій, транспорту та регуляторної діяльності міської ради - Орися СИРОТЮК.