Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність, виборює право на територіальну цілісність, відстоює свою соборність і волю заради збереження власної державності.

При цьому, кожен із нас несе велику відповідальність за збереження духовної соборності. Йдеться про такі цінності, як мова, культура, історія та спільні ідеали.

Напередодні відзначення Дня Соборності України у м.Радивилові відбулась щорічна традиційна акція пам’яті. Хвилиною мовчання було вшановано всіх, хто ціною власного життя прокладали шлях України до незалежності.

Радивилівський міський голова Микола Карапетян, а також заступник начальника відділення поліції№2 Дубенського РВП ГУНП в Рівненській області з превентивної діяльності, майор поліції Олександр Конюший поклали квіти до пам’ятного знаку борцям за волю й свободу України.

Історична подія, яка відбулась 22 січня 1919 року, коли на Софійській площі у Києві було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, стала символом демократичного об’єднання українських земель в одній суверенній державі, а ідея соборності – визначальною для наступних поколінь.

Соборність і неподільність України - це те, що і зараз, в час війни, мотивує увесь український народ до незламної й мужньої боротьби за перемогу над російським окупантом!