Головне управління ДПС у Рівненській області  інформує, що платники податків мають змогу сплачувати податки та збори, єдиний внесок та інші платежі, використовуючи Єдиний рахунок.

Так, платник податків за власним бажанням може відкрити в Казначействі Єдиний рахунок і використовувати його для сплати податкових зобов’язань, податкового боргу з податків та зборів і єдиного внеску. Використання Єдиного рахунку для сплати податків та зборів, інших платежів, єдиного внеску дозволить  забезпечити  скорочення витрат часу на формування платіжних доручень, зменшення кількості платіжних доручень, запобігти помилковій сплаті грошових зобов’язань та уникнення непорозумінь, пов’язаних зі зміною рахунків.

Повідомлення про використання або про відмову від використання Єдиного рахунку подається платником податків в електронній формі через Електронний кабінет.

Для подання "Повідомлення про використання єдиного рахунку" платник використовує  форму J/F 1307001.

Платнику надходить квитанція про включення до Реєстру платників, які використовують Єдиний рахунок.

Після цього платник надає до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів Єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів.

Платники податків, які не подали Повідомлення за формою J/F 1307001, продовжують сплачувати платежі безпосередньо на бюджетні/не бюджетні рахунки.

Відмовитися від використання Єдиного рахунку можна з 01 січня наступного календарного року.

Платник податків має право повідомити про використання або про відмову від використання Єдиного рахунку один раз протягом календарного року.

Використання Єдиного рахунку платником податків розпочинається з дня, наступного за днем подання ним повідомлення про використання Єдиного рахунку.

Звертаємо увагу, що під час використання Єдиного рахунка для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, єдиного внеску та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС, платник податків не має права сплачувати такі кошти на інші рахунки, відкриті Казначейством.

На підставі інформації про рух коштів на Єдиному рахунку ДПС відображає кошти в єдиній картці платника у режимі реального часу, але не пізніше наступного робочого дня після отримання інформації від Казначейства.

Нагадуємо, що Єдиний рахунок не використовується для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з таких податків та платежів:

- з ПДВ та акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового (їх сплата відбувається через системи електронного адміністрування),

- частини чистого прибутку (доходу) державними та комунальними підприємствами та їх об’єднаннями.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»