В ІНТЕРЕСАХ НАЙМОЛОДШИХ ПРИЙНЯТО КОМПЕТЕНТНІ РІШЕННЯ

Дата: 05.01.2023 15:11
Кількість переглядів: 134

У Радивилівській міській раді відбулось перше у новому році засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Фото без опису

Дана комісія є консультаційно-дорадчим органом, розглядає питання, пов'язані із захистом прав дітей. Положення про комісію з питань захисту прав дитини та персональний склад комісії затверджено рішенням виконавчого комітету Радивилівської міської ради від 30 серпня 2018 року № 216. Основним завданням комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.   

У засіданні комісії під головуванням заступника міського голови Олександра Пастуха взяли участь начальники відділів та структурних підрозділів міської ради, а також представники поліції. Попередньо всі питання порядку денного були вивчені службою у справах дітей міської ради, підготовлено відповідну документацію. За підсумками прийнятих рішень, у зв'язку із смертю опікуна припинено опіку над малолітнім жителем територіальної громади 2011 року народження, дитиною, яка позбавлена батьківського піклування. Дитину влаштовано на тимчасове проживання в сім’ю дядька з подальшим призначенням опіки.

Розглянуто питання про  неналежне виховання батьками, утримання та розвитку дітей. Фігурантам задукоментованого випадку роз’яснено, яку відповідальність несуть дорослі за невиконання статтей Сімейного кодексу України «Про обов’язки батьків щодо виховання та розвитку дитини та здійснення батьківських прав та виконання батьківських обов’язків», Кодексу України «Про адміністративні правопорушення про невиконання батьками обов’язків виховання дітей», Кримінального кодексу України «Про залишення дітей в небезпеці».

Інформувала по кожному із питань начальник служби у справах дітей Олена Пісарєва. У ході засідання було заслухано членів комісії, які брали активну участь у обговоренні, вносили пропозиції до відповідних рішень. З’ясовані факти і обставини по кожному питанню окремо, прийняті конструктивні рішення в інтересах дітей, які взяті на контроль до їх повного виконання.

За минулий рік при виконавчому комітету Радивилівської міської ради організовано та проведено 25 засідань комісії з питань захисту прав дитини, на яких було розглянуто 172 питання з метою здійснення соціально-правового захисту та забезпечення реалізації законних  прав та інтересів дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних