Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що всі фізичні особи–платники податків та зборів реєструються у контролюючих органах шляхом включення відомостей про них до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків, у порядку визначеному п. 63.5 ст. 63 Податкового Кодексу України.

Згідно з частиною другою ст. 14 Сімейного кодексу України, якщо дитина або особа, дієздатність якої обмежена, не може самостійно здійснювати свої права, ці права здійснюють батьки, опікун або самі ці особи за допомогою батьків чи піклувальника.

Таким чином, для отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників про джерела та суми доходів, виплачених малолітнім дітям (до 14 років), їх батькам або ж усиновителям, опікунам, піклувальникам необхідно звернутися особисто до контролюючого органу за податковою адресою (місцем проживання) дитини або до будь-якого контролюючого органу (у разі тимчасового перебування за межами населеного пункту проживання) та подати заяву щодо отримання відомостей з Державного реєстру про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків за формою № 10ДР. Заява за формою № 10ДР подається за наявності документа, що посвідчує особу одного з батьків або усиновителя, опікуна, піклувальника, та свідоцтва про народження дитини.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»