БЮДЖЕТ РАДИВИЛІВСЬКОЇ ГРОМАДИ НА 2023-й РІК ЗАТВЕРДЖЕНО

Дата: 26.12.2022 19:19
Кількість переглядів: 274

Головний фінансовий документ, за яким громада здійснюватиме подальшу життєдіяльність,  міські депутати ухвалили на останній у цьому році сесії. Попередній детальний аналіз основних показників бюджетного процесу було здійснено на засіданні постійних профільних комісій міської ради.

Фото без опису

Відтак, передбачається, що розмір загальних доходів до місцевого бюджету у 2023 році складатиме 167 576 249, 00 гривень. Із них 117 684 900,00  грн. це власні надходження. Бюджет 2023-го року збалансований за доходами і видатками, тому  стабілізований до  фінансування захищених статтей. Йдеться про реалізацію цільових програм, роботу закладів освіти та охорони здоров’я, комунальних установ, що надають соціальні послуги населенню, а також підтримку діяльності комунальних служб.

Як і в попередні роки, найбільш фінансово  об’ємними  в Радивилівській громаді будуть  видатки для відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради. На ці потреби міською радою спрямовано 115 491 349,00 грн, що становить  68,9  %  всього бюджету. Такий обсяг фінансування забезпечуватиме діяльність  20 бюджетних установ культурно-освітньої сфери, з яких  - 6 закладів дошкільної освіти,  6 закладів загальної середньої освіти, а також КЗ «Радивилівська дитяча школа мистецтв», комплексна дитячо-юнацька спортивна школа, міський Будинок культури та його філіали в старостинських округах, інклюзивно-ресурсний центр Радивилівської міської ради, центральна міська бібліотека, Радивилівський історичний музей.

Бюджетну стратегію громади на 2023-й рік перед початком голосування прокоментував  Радивилівський міський голова Микола Карапетян. Він зазначив, що прийнятий депутатами фінансовий документ є основою для роботи громади. Однак, дуже складні економічні передумови дають чітке усвідомлення, наскільки непросто буде реалізовувати усе заплановане. Одна з причин так вважати -  суттєве зменшення державою обсягу освітньої субвенції тергромадам. Виходячи із порівнянь з фінансовими показниками попереднього року, на освітні потреби, наприклад, в Радивилівській громаді не вистачатиме аж 10 мільйонів гривень.

-         Загалом же, бюджетний процес впродовж року буде проходити  постійні коригування, - зауважив Микола Карапетян. Під час чергових та позачергових сесій депутати здійснюють зміни та доповнення до головного кошторису громади. А результати цих рішень це реалізовані проєкти та заходи для різнопланових  потреб жителів громади.

Якщо розглядати безпековий фактор, то в місцевому бюджеті  постійно передбачені ресурси для осучаснення підрозділу Державної служби із надзвичайних ситуацій в м.Радивилів. За ці роки місцевих рятувальників забезпечили найновішим, якісним обладнанням та устаткуванням для їх оперативного реагування на різні надзвичайні події, поповнили пожежний автопарк. Постійно триває фінансова робота над вдосконаленням освітнього простору громади, над розширенням лікувально-діагностичної бази в місцевій центральній лікарні. Це те все,  до чого безпосередньо прив’язане життя людей.

Міський голова відзначив  ефективну взаємодію апарату міської ради із депутатським корпусом. Завдяки цій роботі вдалось підтримувати  всі процеси життєзабезпечення громади, а також  усіляко сприяти обороні України у час війни. За ці місяці з місцевого бюджету вже спрямовано близько 10 мільйонів гривень для потреб військовослужбовців ЗСУ, а також на інші важливі програмні видатки оборонного характеру. Таким чином громада робить свій внесок у Перемогу України.

За час засідання чергової 39-ї сесії депутати також затвердили перелік цільових програм Радивилівської міської ради, ухвалили відповідні рішення щодо врегулювання земельних правовідносин у територіальній громаді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних