Незалежно від фінансового стану платника, єдиний внесок підлягає сплаті до бюджету

Дата: 21.12.2022 08:32
Кількість переглядів: 74

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу фізичних осіб – підприємців, що базою нарахування єдиного внеску на  загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄВ) для ФОП на загальній системі оподаткування є сума доходу, що підлягає оподаткуванню ПДФО.

Фото без опису

Для підприємців – платників єдиного податку першої – третьої груп базою нарахування ЄВ є сума, визначена такими платниками самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску. При цьому сума ЄВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць і встановлена у розмірі  22% від мінімальної заробітної плати для всіх платників єдиного внеску (крім пільгових категорій).

Розміри мінімальної заробітної плати встановлено Законом про Держбюджет, відповідно розмір мінімального єдиного внеску  у 2022 році становить:

- з 1 січня по 30 вересня - 1430 грн (6500 x 22%)

- з 1 жовтня по 31 грудня - 1474 грн (6700 x 22%)

Звертаємо увагу, що  єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника (окрім випадків звільнення від сплати ЄВ).

Також підприємці – роботодавці мають усвідомлювати, що саме від своєчасної та повної сплати єдиного внеску, нарахованого на суму заробітної плати (винагороди, доходу), залежить рівень соціальної захищеності громадян.

Якщо роботодавець не сплачує єдиний внесок за своїх найманих працівників, то періоди, за які не сплачено єдиний внесок, виключаються зі страхового стажу найманого працівника, а суми заробітку не беруться для розрахунку розміру пенсії.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних