Майнові податки додали до скарбниць громад Дубенського району майже 87 мільйонів гривень

Дата: 09.12.2022 08:18
Кількість переглядів: 71

За підсумками одинадцяти місяців нинішнього року платниками Дубенського району до бюджету сплачено 86,7 мільйонів гривень податку на майно. Порівняно з відповідним періодом минулого року приріст надходжень склав 5,1 млн гривень.

Фото без опису

Із цієї суми земельного податку та орендної плати надійшло до бюджетів громад 70,7 млн .грн. Переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували 53,1 млн грн, земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності. В свою чергу, фізичні особи перерахували –  17,6 млн гривень.

Податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачено 15,7 млн грн. Платниками податків - юридичними особами сплачено 9,8 млн грн, а фізичними особами – 5,9 млн грн.

Сума транспортного податку за січень-вересень складає 310,8 тисяч грн. Левова частка від цієї суми надійшла від юридичних осіб 306,8 тис грн, від фізичних осіб – 4,2 тис гривень

Нагадаємо, що податок на майно складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,  плати за землю та транспортного податку .

За нерухомість доведеться заплатити власникам об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.

Земельний податок будуть сплачувати власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі. Нарахування проводиться за місцем знаходження земельної ділянки. 

За транспортний податок сплатять фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних