Пошук

В ПАМ'ЯТЬ ПРО ГЕРОЯ:

Дата: 13.12.2022 16:21
Кількість переглядів: 207

У ДРУЖБІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ ВСТАНОВИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ НА ЧЕСТЬ ЗАГИБЛОГО В РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКІЙ ВІЙНІ ВИПУСКНИКА - БОРОВЦЯ АНДРІЯ ОЛЕКСАНДРОВИЧА.

Фото без опису

Наш земляк в лавах перших пішов на захист Батьківщини у час повномасштабного російського вторгнення. Дружбівчанин Андрій Боровець загинув 26 лютого, обороняючи Київ. Смертельною для нього була куля снайпера.

У стінах рідного навчального закладу в Дружбівська школа його молоде життя сьогодні порівнювали з яскравим спалахом зірки, який запам’ятали усі. Був третім, наймолодшим сином у сім’ї. Завжди усміхнений, допитливий, успішний у навчанні, сповнений патріотизму, часто перемагав на різних шкільних олімпіадах. Вступив на географічний факультет у ЛНУ ім. Івана Франка, далі була служба в окремому президентському полку ім. гетьмана Богдана Хмельницького. Мріяв про велике майбутнє і мав усі шанси здійснити свої мрії - але не судилося через війну. Крається серце, бо він, як і інші захисники, що полягли в бою молодими, недокохав, не встиг створити сім’ю, виростити дітей…

Зі словами шанобливої вдячності та співчуття родині в непоправній втраті виступили заступник Радивилівського міського голови Олександр Пастух, директорка Дружбівського ліцею Наталія Пашуля, класна керівниця Андрія Боровця Людмила Кашуба. На урочисте шикування з нагоди відкриття меморіальної дошки Андрію Боровцю у Радивилівську громаду прибули і військовослужбовці, його бойові побратими. Ця подія об’єднала на спільному заході всіх учнів та педагогів ліцею.

Встановивши меморіальну дошку загиблому Захиснику України, яку виготовив Володимир Іванович Мовчан, завгосп закладу, – таким чином колектив ліцею долучився до увіковічення пам'яті Героїв, які виборюють мир найвищою ціною.

Світлу пам'ять Андрія Боровця та всіх полеглих за незалежність України Захисників присутні вшанували хвилиною мовчання, поклали квіти до меморіальної дошки. Її освячення здійснили священники Свято-Троїцького храму та храму Успіння Пресвятої Богородиці села Дружба.

Випускника Дружбівського ліцею Андрія Боровця, героїчно полеглого за волю й незалежність України, посмертно нагороджено Орденом «За мужність» ІІІ ступеня, нагрудним знаком «Сталевий хрест» від Головнокомандувача Збройних Сил України та медалями - від Президента України.

Андрій Боровець боровся, як Герой, і загинув героїчно. А імена Героїв назавжди бережливо вписані у пам'яті людській…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних