Від сплати транспортного податку місцеві бюджети Дубенського району за десять місяців 2022 року отримали 304,6 тис гривень. Левова частка від цієї суми надійшла від юридичних осіб 300,5 тис гривень, від фізичних осіб - 4,1 тис гривень

Обчислення суми транспортного податку з об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за податковою адресою (місцем реєстрації) платника цього податку, зазначеною в реєстраційних документах на об’єкт оподаткування.

Норми визначені п. п. 267.6.1 ПКУ.

Підпунктом 267.6.2 ПКУ визначено, що податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум транспортного податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються платнику податку контролюючим органом у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ, до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року).

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, транспортний податок сплачується фізичною особою – платником транспортного податку, починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт. Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

Транспортний податок сплачується у строки сплати податку, встановлені п.п. 267.8.1 ПКУ, зокрема фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX