Двоє із них – вимушені переселенці. Люди матимуть офіційне працевлаштування та зарплатню.

Види цих суспільно корисних робіт у громаді в умовах воєнного часу було раніше затверджено відповідним рішенням виконавчого комітету міської ради.

У цьому переліку -  надання допомоги населенню, особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру.

Це - упорядкування, відновлення та благоустрій прибережних смуг, природних джерел та водоймищ, русел річок, укріплення дамб, мостових споруд; заготівля дров для опалювального сезону; ️ліквідація стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів.

Радивилівською міською радою вже сформований список осіб, яких у разі потреби будуть залучати до суспільно корисних робіт на території громади. ‼️Усі вони перебувають на обліку в Радивилівському центрі зайнятості. За суспільно корисні роботи зареєстровані безробітні отримуватимуть зарплату в розмірі 6700 грн.

Відмова безробітного від участі у суспільно корисних роботах є підставою для його зняття з обліку в центрі зайнятості, втрати статусу безробітного та  пов'язаних з цим виплат.

‼️👉Довідково: через війну в країні очікується високий рівень безробіття – приблизно 30% за підсумками року. За інформацією Державної служби зайнятості, зараз на одну вакансію претендують до 8 людей. Уряд запропонував механізм, за яким тимчасово безробітні можуть виконувати суспільно корисні роботи в різних регіонах країни, а держава оплатить їхню роботу. ‼️👉До суспільно корисних робіт залучатимуть тільки працездатних людей, які не підлягають призову на військову службу.