Під час дії воєнного стану.

Виконавчим комітетом Радивилівської міської ради погоджено запровадження трудової повинності та організацію суспільно-корисних робіт на території громади. Зроблено це відповідно до розпорядження голови Рівненської ОВА, задля потреб ЗСУ та сил цивільного захисту населення в умовах воєнного стану. А також для стабілізації макроекономічного стану в країні та подолання наслідків російського вторгнення.

Виконавчим комітетом затверджено також перелік суспільно корисних робіт в громаді під час дії в Україні воєнного стану. В тилових регіонах це, зокрема, надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, громадянам похилого віку , які не спроможні самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру.

А також упорядкування, відновлення та благоустрій прибережних смуг, водоймищ, укріплення дамб, мостових споруд; заготівля дров для опалювального сезону; ліквідація стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів ТВП, а також – усунення наслідків аварій.

У зоні бойових дій перелік суспільно корисних робіт суттєво ширший, серед головних задач ремонтно-відновлювальні роботи на об’єктах забезпечення життєдіяльності, розбір завалів, ремонт і будівництво житлових приміщень; організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок обстрілів, тощо.

Зазначені роботи будуть оплачуватись у розмірі мінімальної заробітної плати.

У випадку, якщо громадяни, перебуваючи у статусі зареєстрованого безробітного, відмовлятимуться від виконання суспільно корисних робіт, вони будуть позбавлені державної допомоги по безробіттю.