Радивилівська ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  нагадує про необхідність усіх власників та користувачів земельних ділянок, нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки та транспортних засобів,  якими не сплачено вищевказані майнові податки, терміново сплатити податкові зобов’язання з податку на майно, визначені в податкових повідомленнях-рішеннях.   

Нарахування відповідних податків здійснюють органи податкової служби та надсилають громадянам податкові повідомлення-рішення із зазначеною сумою податку та реквізитами для сплати. Нараховану суму податку необхідно сплатити протягом 60 днів з дня отримання повідомлення-рішення.

Якщо Ви з певних причин не отримали податкове повідомлення-рішення, то для отримання повідомлення та квитанції на сплату податків необхідно терміново звернутися до Радивилівської  ДПІ.

Платники мають право звернутися до контролюючого органу за податковою адресою (місцем реєстрації) платника податку, зазначеною в реєстраційних документах на об’єкт оподаткування, для проведення звірки даних щодо об’єктів оподаткування, у разі виявлення розбіжностей на підставі підтверджуючих документів контролюючий орган проводить перерахунок податку. З метою уникнення неточностей у нарахуванні необхідно вносити зміни у Реєстр об’єктів нерухомого майна.

Крім того, звертаємо увагу громадян, в яких відбулись зміни в реєстраційних даних, зокрема  місця проживання, такі громадяни зобов’язані протягом місяця проінформувати про це орган податкової служби. Для цього їм необхідно подати до державної податкової інспекції за місцем реєстрації заяву за формою № 5ДР.

Громадянам слід відповідально ставитись до своїх обов’язків щодо сплати податків, пам’ятати, що суми майнових податків зараховуються  до місцевих бюджетів.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»