Особливості подання звітності юрособи платника єдиного податку четвертої групи

Дата: 21.10.2022 10:15
Кількість переглядів: 182

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що якщо юридична особа  у власності та/або користуванні якої, у тому числі на умовах оренди, є земельна(і) ділянка(и), перебуває на податковому обліку (основне місце) в органі ДПС, який не обслуговує територіальну(і) громаду(и), де розташовані такі земельні ділянки, то у разі переходу на спрощену систему оподаткування або щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку така юридична особа  подає:

Фото без опису

до органу ДПС за своїм місцезнаходженням (місцем перебування на податковому обліку) загальну податкову декларацію платника єдиного податку четвертої групи (далі – декларація) з зазначенням в рядку 1 загальної частини одночасно двох відміток: тип «01» (загальна) та тип «04» (звітна);

до органу ДПС, який обслуговує територіальну громаду, до якої входить(ять) населений(і) пункт(и), де розташована(і) земельна(і) ділянка(и), звітну(і) податкову(і) декларацію(ії) з зазначенням в рядку 1 загальної частини однієї відмітки з типом «04» (звітна). При цьому, якщо земельні ділянки розташовані в населених пунктах різних територіальних громад, які обслуговує один орган ДПС, то звітні декларації подаються окремо за земельні ділянки по кожній територіальній громаді.

Якщо юридична особа  перебуває на податковому обліку (основне місце) в органі ДПС, який обслуговує територіальну громаду, де розташовані земельні ділянки юридичної особи  , то до такого органу ДПС подаються дві декларації:

одна загальна декларація з зазначенням в рядку 1 загальної частини одночасно двох відміток: тип «01» (загальна) та тип «04» (звітна);

друга звітна декларація з зазначенням в рядку 1 загальної частини однієї відмітки з типом «04» (звітна).

У такому випадку загальній декларації в рядку 9 «Код органу місцевого самоврядування за місцем розташування земельної(их) ділянки(ок) за КОАТУУ» зазначається код КОАТУУ за місцезнаходженням органу ДПС, в якому платник перебуває на податковому обліку (основне місце).

У звітній(их) декларації(ях) в рядку 9 «Код органу місцевого самоврядування за місцем розташування земельної(их) ділянки(ок) за КОАТУУ» та додатку 1 до кожної такої декларації в графі 10 «код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ» зазначається код населеного пункту – адміністративного центру територіальної громади згідно з КОАТУУ, до якої входить населений пункт, в якому знаходиться земельна ділянка.

При необхідності уточнення коду КОАТУУ платники мають право звертатися до органів ДПС, які обслуговують територіальні громади, до яких входять населені пункти, де розташовані земельні ділянки.

Єдиний податок сплачується до бюджету територіальної громади, до якої входять населені пункти, де розташовані земельні ділянки.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних