Упродовж дев’яти місяців цього року платники податків перерахували до місцевих бюджетів Радивилівщини 11,2 млн грн плати за землю. Цей показник збільшився на 1 млн грн або 9,8 відсотків порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Майже 83 відсотки цього платежу – внесок юридичних осіб. Адже вони перерахували з початку року 9,3 млн грн плати за землю, а це плюс до трьох кварталів минулого року –майже 1,5 млн гривень.

Фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 1,9 млн грн земельної плати. 

Нагадаємо,Земельний кодекс України передбачає, що використання землі в Україні є платним. Податковий кодекс України визначає плату за землю як обов’язковий платіж у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Якщо ж громадянин - власник земельної ділянки, але не отримав податкове повідомлення - рішення з податкової служби про нараховану суму земельного податку, саме час провести звірку в Центрі обслуговування платників, - звертають увагу в податковій службі Радивилівської ДПІ.   

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет.  Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»