За підсумками     2022 року до місцевих бюджетів громад Дубенського району надійшло 10,5 млн грн податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки.

Переважну частину надходжень податку на  нерухомість отримано від юридичних осіб, які перерахували 7,3 млн грн, що на 985 тис грн більше, ніж торік. Фізичні особи– власники нерухомості спрямували до бюджетів територіальних громад 3,2 млн гривень.

Нагадаємо, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.

За об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир –  60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – 180 кв. метрів.

Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування в залежності від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на  1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.

Звертаємо увагу,  що у 2022 році громадяни платять податок на нерухомість за 2021 рік.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»