Про надання безоплатної правової допомоги громадянами України з дітьми, які перебувають за кордоном!

Дата: 13.10.2022 14:22
Кількість переглядів: 155

З метою надання сприяння громадянам України з дітьми, які перебувають за кордоном, оскільки евакуювалися після почастку повномаштабного вторгнення військ рф на територію України, Міністерством юстиції України як Центральним органом в рамках співробітництва у сфері застосування Конвенції про юрисдикцію, право, що застосовується, визнання, виконання та співробітництво щодо батьківської відповідальності та заходів захисту дітей 1996 року було спрямовано запити до 33 держав Європи (список додається) з проханням надати інформацію про систему безоплатної правової допомоги у їхній державі

Фото без описуВодночас інформуємо, що під час співробітництва з Європейською мережі суддів у цивільних і комерційних справах (ЕJN) було отримано інформацію дві веб-сторінки e-Justice Portal, присвячені правовій допомозі: 1. Загальну інформацію про правову допомогу в державах-членах ЄС можна знайти на European e-Justice Portal – Legal Aid (europa.eu) за посиланням https://ejustice.europa.eu/37129/EN/legal_aid. Натиснувши на одну з держав на лівій панелі, можна отримати доступ до національних інформаційних бюлетенів щодо правової допомоги в цій державі. Ці інформаційні бюлетені містять огляд національних систем, вони готуються контактними особами Європейської мережі суддів (часто Міністерствами юстиції) і повинні оновлюватися раз на рік. Наприклад, інформаційний бюлетень European e-Justice Portal – Legal Aid (europa.eu), підготовлений чеським контактним представником EJN, який належить Міністерству юстиції Чеської Республіки. 2. Загальна інформація про Директиву ЄС про правову допомогу доступна на веб-сторінці: European e-Justice Portal - Legal aid (europa.eu) за посиланням: https://ejustice.europa.eu/390/EN/legal_aid. Директива ЄС регулює правила надання правової допомоги в транскордонних справах. Інформацію, надану кожною державою-членом про її компетентні органи, можна переглянути, натиснувши назву держави на лівій панелі.

Додатки:

ЛИСТ_Мінюсту_05.10.22

табличка_бпд_Microsoft_Excel

Швейцарія_перелік_органів_з_питань_захисту_дітей

Перелік_держав__до_яких_спрямовано_листи

ФРН_Verfahrenkostenhilfe_Antrag_en_переклад_декларації

Швейцарія__перелік_контактних_центрів_для_українців

Бельгія_request_form_NL

декларація_для_бпд_чехія

Бельгія_request_form_BRUSSELS_FR

Бельгія_request_form_EN

ФРН_Verfahrenkostenhilfe_Antrag_en_переклад_декларації_(1)

ФРН_ukrainisch-hinweisblatt-und-ausfuellhinweise-zu-zp-40-04-17

ФРН_формуляр_декларації_німецькою


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних