Про відповідальність дотримання вимог Правил охорони електричних мереж

Дата: 05.10.2022 14:11
Кількість переглядів: 299

Рівненський регіональний центр обслуговування мережі Західного територіального управління обслуговування мережі приватного акціонерного товариства НЕК "Укренерго"  нагадує про необхідність дотримання ,"Правил охорони електричних мереж", затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 1997 року √ 209.

Фото без опису

Забороняється виконувати будь-які дії, що можуть порушити нормальну роботу електричних мереж, спричинити їх пошкодження або нещасні випадки серед населення.

До переліку включено заборону: -будувати житлові громадські та дачні будинки;

- влаштовувати будь-які звалища, складати добрива, корми, торф солому й дрова та інші матеріали; -розпалювати вогнища ( спалювати стерню, солому, хмиз та інші матеріали);

-розташовувати автозаправні станції або інші сховища паливно-мастильних матеріалів; -накидати на струмопровідні частини об'єктів електричних мереж і наближати до них сторонні предмети, підніматися на опори повітряних ліній електропередачі, демонтувати їх елементи;

-саджати дерева та інші багаторічні насадження, крім випадків створення плантації новорічних ялинок;

-влаштовувати спортивні майданчики для ігор, стадіони, ринки, зупинки громадського транспорту;

- проводити будь-які заходи, пов'язані з великим скупченням людей, незайнятих виконанням дозволених в установленому місці порядку робіт;

- запускати спортивні моделі літальних апаратів;

-здійснювати зупинки усіх видів транспорту , крім залізничного, в охоронних зонах повітряних ліній електропередачі, напругою 330 кВт і вище;

- виконувати роботи із застосуванням ударних механізмів, скидати вантажі, масою понад 5 т,  скидати їдкі, і ті,  що спричиняють корозію, речовини паливо-мастильні матеріали в охоронних зонах підземних кабельних ліній передачі.

Санітарно-захисна зона  вздовж повітряних ліній електропередачі, залежно від напруги, встановлюється у вигляді території, межі якої регламентуються по обидва боки лінії на певній відстані від проекції трифазних проводів, чи/ або кабелів на землю в перпендикулярному до електро лінії напрямку на віддаль :

25м - для ЛЕП 220 кВт

30м - для ЛЕП 330 кВт

40м - для ЛЕП 750 кВт.

Просимо громадян дотримуватися зазначених заходів з метою недопущення аварійних вимкнень магістральних ліній електропередачі та попередження нещасних випадків .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних