У  Всеукраїнський день бібліотек в Радивилівській громаді  відзначили колектив бібліотечної мережі, який дбає про книги та активно популяризує читання.

До того ж, робить це настільки  інноваційно, що міська бібліотека справедливо вважається  багатофункціональним відкритим простором, дієвим комунікативним центром громади

Тут комплексно співдіють якісний літературний фонд та місце для зустрічей , розвитку чи спілкування. З ініціативи бібліотекарів постійно, і навіть у час війни, відбуваються  інформаційні, культурно-просвітницькі заходи.

Гостями Радивилівської бібліотеки вже побували найвідоміші з українських письменників.

З подякою за такий високий рівень розвитку Радивилівської бібліотеки до колективу звернувся заступник міського голови Олександр Пастух. 

-Освічені люди тому і освічені, що вони читають. Бібліотека - це сховище інформації,  тому докладаємо спільних зусиль для того, щоб люди повертались до книги,  - зазначив він.

Вітальне слово  висловила і начальниця відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради Ірина Ковалевська. Вона відзначила високу роль бібліотеки в соціокультурному просторі громади. Побажала колективу, аби наступне своє професійне свято  зустрічали вже у переможній Україні.

У день професійного свята почесними грамотами міської ради та квітами було відзначено Наталію Залужну, директорку центральної міської бібліотеки,  та  провідного бібліотекаря  ЦМБ Ларису Рукінову.

Крім ефективної комунікації “читач-книга, радивилівські бібліотекарі  об'єднуються для допомоги Збройним Силам України, вони незамінні помічники  у  волонтерському центрі, який з перших днів війни опікується  вимушеними переселенцями.