У переддень професійного свята   - Дня рятувальника, яке відзначається щорічно 17 вересня, радивилівських надзвичайників зібрали на урочистому шикуванні.

Місцевому підрозділу, який щодня на варті, аби запобігти, врятувати, допомогти жителям територіальної громади у надзвичайних ситуаціях, висловили слова подяки та нагородили за важку, небезпечну службу.

«Професія рятувальника завжди потребувала відваги та мужності. Міська рада робить все для того, аби наші вогнеборці  мали всі засоби для  результативного виконання своєї роботи, для порятунку людських життів», - зазначив Радивилівський міський голова Микола Карапетян. Він подякував всьому особовому складу  7 Державної пожежно-рятувальної частини 4 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Рівненській області, начальнику пожежно-рятувальної частини, полковнику служби цивільного захисту Володимиру Ковалю. Очільник територіальної громади зауважив, що міська рада і далі всіляко сприятиме в модернізації матеріально-технічної бази пожежно-рятувального підрозділу. За багаторічну сумлінну працю, результативність у службовій діяльності, виконавчу дисципліну Почесними грамотами та цінними подарунками від міської ради було нагороджено Василя КАЗМІРУКА,  начальника караулу 7 ДПРЧ 4 Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Рівненській області, майора служби цивільного захисту; Богдана ЩЕРБАТЮКА, начальника караулу, капітана служби цивільного захисту; Василя ШАБЛІЯ, пожежного – рятувальника, прапорщика  служби цивільного захисту.

До привітань рятувальникам в переддень їх професійного свята долучився також начальник Дубенської РВА  Всеволод Пекарський.

Він зазначив, що надзвичайники Радивилівщини максимально ефективно проявили свою високу бойову злагодженість та професіоналізм під час, зокрема, ліквідації однієї із наймасштабніших автокатастроф в Україні, яка сталась на початку травня в Ситному.  Крім того, міські рятувальники були залучені до  ліквідації наслідків бойових дій під час ракетного потрапляння у нафтобазу на Дубенщині.

-Справжні та сміливі, спасибі за службу! Ви наближаєте нашу перемогу!, - зазначив Всеволод Пекарський. Почесною грамотою Дубенської районної військової адміністрації було відзначено Юрія Цимбалістого – начальника караулу 7 ДПРЧ 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Рівненській області, майора служби цивільного захисту.

На урочистостях в Радивилові цього дня побував начальник Дубенського районного управління ДСНС у Рівненській області Михайло Домарацький. Він зауважив, що від початку російської агресії у 2014-му рятувальники Дубенщини не раз бували на Сході України, щоб допомогти з відбудовою та відновленням на особливо постраждалих територіях. А нині зведений загін рятівників з Рівненщини вже працює на Харківщині, де на звільненій території для рятувальників є дуже багато роботи.

З нагоди професійного свята міським вогнеборцям вручили плазмовий телевізор для навчань і тренінгових занять. А місцевій пожежній команді Дружбівського старостинського округу – комплекти бойового одягу , пожежні рукави та захисні каски.