За підсумками восьми місяців 2022 року до місцевих бюджетів Радивилівської, Козинської та Крупецької громад сплачено  9,9 мільйонів гривень плати за землю. Вказана сума перевищила надходження за аналогічний період 2021 року на 744 тис  гривень,

Зокрема, юридичні особи спрямували до місцевих бюджетів 8,4 мільйона гривень, що на 1,3 мільйона гривень більше, ніж торік.  Фізичні особи поповнили бюджети територіальних громад, сплативши 1,5 млн  гривень плати за землю.

Плата за землю – це обов’язковий платіж, який також сплачується до місцевого бюджету. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру, а підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

Якщо ж громадянин - власник земельної ділянки, але не отримав податкове повідомлення - рішення з податкової служби про нараховану суму земельного податку, саме час провести звірку в Центрі обслуговування платників, - звертають увагу в податковій службі Радивилівської ДПІ.   

Водночас, платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет.  Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Закликаємо платників вчасно та в повному обсязі сплачувати податки, адже фінансові надходження до бюджетів -це стабільне функціонування територіальних громад в умовах війни

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»