історія одного полону, яка написана, щоб мотивувати мільйони.

До Перемоги над ворогом. 

У Радивилові відбулась презентація воєнного роману відомої харківської письменниці і волонтерки Людмили Охріменко.

Роман авторки «Оскар» отримав відзнаку на Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова – 2021» як найкращий роман на воєнну тематику.

Представила гостю літературної зустрічі директорка центральної міської бібліотеки Наталя Залужна.

У вступному слові вона зазначила, що авторка тривалий час жила у Криму, потім переїхала до Харкова. Працювала, здебільшого, над написанням жіночих романів, які легко знаходили читача.

Але 2014 рік змінив життя України та її особисте.

Людмила Охріменко зайнялася волонтерством, їздила в Донецьку та Луганську області, щоб розвозити допомогу цивільним і військовим. Жінка каже, вторгнення російських військ на територію України та окупація Криму, в якому вона прожила 10 років, змусили її писати про війну.

Під час презентації роману "Оскар" радивилівській аудиторії письменниця розповіла, що в основі твору – реальна історія українського розвідника, який потрапляє в полон на початку 2015 року та пережив пекло російської катівні.

У доробку письменниці ще три книжки на воєнну тематику: "Пригоди мухи в окропі на окупованій території" та збірка "Волонтерські історії".

На презентацію у міську бібліотеку прийшли близько пів сотні людей. Авторка розповіла про життєві ситуації, що стали сюжетами її літературних праць, про реальних людей, які, на жаль, тепер залишаться жити тільки на сторінках її книг.

Серед присутніх на зустрічі були і ті користувачі книгозбірні, хто покинув дім через російське вторгнення і нині перебуває у статусі вимушених переселенців через війну. Чимало з них слухали ці свідчення, не приховуючи трагізму й сліз в очах.