Вона генерує кисень із звичайного повітря та може постачати 30 м.куб. кисню за годину.

Сьогодні мобільну станцію автономної генерації кисню розвантажили спецтехнікою на території медзакладу. Розмістили її на попередньо підготовленій бетонній платформі.

Ця киснева станція забезпечуватиме киснем 50 кисневих точок, зазначив директор КНП «Радивилівська міська центральна лікарня» Федір Стецюк.

Облаштування медзакладу кисневою станцією сприятиме безперебійному забезпеченню потреб киснезалежних пацієнтів. Особливо коли йдеться про роботу лікарні в умовах подальших хвиль коронавірусу.

Торік в КНП «Радивилівська міська центральна лікарня» працювало спеціалізоване ковідне відділення. З листопада по березень, щомісяця приблизно 60 пацієнтів з коронавірусом легкої та середньої важкості перебували тут на стаціонарному лікуванні. Важких киснезалежних пацієнтів з Радивилівщини перенаправляли у Дубенський медзаклад, - у зв’язку саме з недостатнім забезпеченням нашої лікарні медкиснем для такої значної кількості госпіталізованих. Ця киснева станція дасть можливість лікувати пацієнтів з важким перебігом коронавірусу, достатній потенціал для цього тепер є.

Крім того, ця киснева станція буде використовуватись і для пацієнтів реанімаційного відділення, які потребують штучної вентиляції легень. У час воєнної агресії це також можливість надавати якісні медичні послуги та зберегти багато людських життів, у разі потреби - переселенцям чи військовим.

Кількома днями раніше кисневі станції було встановлено у Дубенській міській лікарні та пологовому будинку, котрі є опорними закладами охорони здоров'я з надання допомоги хворим на коронавірусну інфекцію. Їх район отримав від МОЗу.