ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ. РОЗПІЗНАЙ НЕБЕЗПЕКУ ВЧАСНО

Дата: 05.08.2022 09:27
Кількість переглядів: 255

30 липня в усьому світі відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

Фото без опису

Сьогодні поняття «торгівля людьми» набуває нового змісту. Якщо раніше йшлося здебільшого про сексуальне рабство, то сьогодні воно увібрало в себе широкий спектр форм: від трудової експлуатації до нелегальної трансплантації органів. Серед основних причин поширення торгівлі людьми є, важке економічне становище громадян та безробіття, попит на дешеву робочу силу в країнах призначення, недостатня поінформованість про можливості працевлаштування за кордоном, незнання міграційного законодавства. Способи використання людей доволі різноманітні. Чоловіків експлуатують як будівельників, працівників на сільськогосподарських роботах; жінок – як домогосподарок, швачок, мийниць посуду. Дітей використовують здебільшого у жебрацтві та як дешеву робочу силу на некваліфікованих роботах або у розповсюдженні наркотиків серед підлітків.

03.08.2022 працівниками Радивилівського міського центру соціальних служб спільно з працівниками Дубенського районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області із залученням суб’єкта пробації було проведено захід з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.

В основі даного заходу було донести до особи основні правила щоб уберегтися та не стати жертвою торгівлі людьми, такі як – ознаки торгівлі людьми, як вербують торгівці людьми, що найчастіше обіцяють та що може трапитися насправді.

Варто пам’ятати, що постраждати від торгівлі людьми може бути           будь-яка особа незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу, та потрапити в пастку торгівців людьми можна і в межах своєї країни.

Корисні вебсайти: www.stoptrafficking.org.ua

                                  www.migrantinfo.org.ua

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних