Пошук

Задекларовані податкові зобов’язання необхідно сплатити до 31 липня

Дата: 25.07.2022 17:10
Кількість переглядів: 184

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що триває щорічна кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році.

Фото без опису

Відтак, декларуванню підлягають доходи, отримані від осіб, що не є податковими агентами, тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи. декларуванню підлягають доходи, отримані від осіб, що не є податковими агентами (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів належать доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам, успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, при нотаріальному оформленні спадщини або договору дарування за якими не було сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, надавали репетиторські послуги та ряд інших.

Також необхідно задекларувати доходи, отримані від податкових агентів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. Це, зокрема, дохід у вигляді основної суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, якщо його сума перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року, а також дохід від операцій з цінними паперами, а також необхідно задекларувати іноземні доходи тощо.

Звертаємо увагу, що декларацію можна подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС Електронний кабінет.

Слід пам’ятати, що податкові зобов’язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях, необхідно сплатити не пізніше 31 липня 2022 року.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних