Як уберегти врожай від нищівної пожежі?

Дата: 24.06.2022 13:24
Кількість переглядів: 285

Влітку актуальною стає проблема збереження врожаю від виникнення пожеж. У цей час найменша необережність із вогнем у хлібних масивах – кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, спалювання сухої рослинності – може призвести до загорання, внаслідок якого цілі гектари посівів здатні перетворитися на попіл.Фото без описуФото без опису

Згідно зі статистикою, основними причинами виникнення загорань під час жнив є необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, а також випалювання стерні. Задля уникнення загорань на полях, Дубенське РУ ГУ ДСНС України у Рівненській області нагадує основні правила пожежної безпеки при збиранні врожаю.

Насамперед до збору сільськогосподарських культур слід ретельно підготуватися. Для цього у всій зернозбиральній техніці, агрегатах та автомобілях необхідно відрегулювати системи живлення, змащення, охолодження й запалювання. Техніку слід оснастити справними іскрогасниками та обладнати первинними засобами пожежогасіння (комбайни й трактори – двома вогнегасниками, двома штиковими лопатами, двома мітлами; автомобілі – вогнегасником і штиковою лопатою). Трактористи, комбайнери, їхні помічники та інші особи, залучені до збирання врожаю, зобов’язані пройти протипожежний інструктаж.

Перед дозріванням колосових хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, автомобільних шляхів та залізниць мають бути обкошені (із прибиранням скошеного) і оборані смугою не менше 4 м завширшки. Крім цього, перед хлібним масивом слід встановити попереджувальні знаки про заборону куріння, розпалювання вогнищ і т.д.

Під час збирання врожаю суворо заборонено заправляти збиральну техніку пальним у хлібних масивах, а також курити й користуватись відкритим вогнем поряд із зерновими посівами. Разом із тим, не дозволяється спалювати стерню, післяжнивні залишки та розводити багаття на полях.

І наостанок, під час жнив на полі має чергувати трактор із плугом та бороною, а також бочка з водою та іншими засобами пожежогасіння на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

Шановні громадяни, пам’ятайте, що дотримуватися вищезазначених вимог пожежної безпеки – обов’язок кожної людини! Лише спільними зусиллями ми не допустимо загорання хлібних масивів, які є основою економіки нашої країни.

 

Дубенське РУ ГУ ДСНС України у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних