В РАДИВИЛІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ

Дата: 23.06.2022 09:12
Кількість переглядів: 207

22 червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні.

Фото без опису

У день початку Другої Світової - війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця, Радивилівський міський голова Микола Карапетян, його заступник Олександр Пастух, голова Радивилівської організації ветеранів Василь Бондар, вже традиційно, поклали квіти до солдатських могил на міському Меморіалі Слави. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх загиблих у роки Другої Світової.

Для України період з 1941 по 1945 рік став справжньою національною трагедією. Українське населення зазнало чимало горя – це спалені села і міста, голокост, голод, розстріли та переслідування мирних жителів.

І це далеко не повний список звірств, яким піддавався український народ. Загальні втрати України у тій війні склали, за різними оцінками, близько 8-10 млн осіб. Люди гинули на фронті, вмирали від голоду в тилу, були вивезені до Німеччини або на територію Росії.

Страждали українці не тільки на передовій - в зруйнованих селах і містах залишалися жінки з дітьми, молоді дівчата, немічні бабусі, які змушені були самостійно справлятися з усіма тяготами і страшними наслідками окупації ворогом рідної землі.

Відтоді не минуло і століття, як Україна знову зіткнулась із найжахливішими воєнними реаліями. Наша держава знову бореться за свою територіальну цілісність, відстоює свободу та незалежність. А зруйновані міста і села, розстріли та катування мирного населення, - це тепер уже наслідки воєнного вторгнення росії на територію України, замасковане під цинічне поняття кремлівської верхівки «воєнна спецоперація».

Але зломити українців окупанту не вдається"

Ось вже понад чотири місяці українська армія за допомогою всього народу громить ворога, дає гідну відсіч на лінії фронтових зіткнень.

У 21-му столітті Україна бореться за нову перемогу.

І ми віримо, що здобуде її!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних