У Радивилівській міській раді відбувся прийом громадян – вимушених переселенців, який провела заступниця голови Дубенської районної військової адміністрації Ірина КРУЖАЙЛО.

З метою якомога ширшого охоплення спектру компетентних роз’яснень та правової допомоги людям, які в час війни евакуювались із південно-східних регіонів країни, де нині тривають активні бойові дії, до участі у відкритій громадській приймальні долучились Катерина НАКОНЕЧНА, начальниця відділу соціального захисту населення Радивилівської міської ради, Ярослав ДОВГАЛЬ, директор Радивилівської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості, Галина ЗВАРИЧ, начальник відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області, Юрій ВОВК, начальник управління соціального захисту Дубенської РВА.

Паралельно із обговоренням найбільш актуальних питань, які стосуються юридичної допомоги, допомоги з працевлаштування, пенсійного забезпечення, відновлення документів, оформлення матеріальної допомоги та державних компенсацій громадянам у статусі ВПО, Ірина КРУЖАЙЛО відзначила високий рівень організації надання гуманітарної допомоги вимушено переселеним родинам, які отримали прихисток у Радивилівській територіальній громаді. Заступник Радивилівського міського голови Олександр ПАСТУХ поінформував, як відбувається організація видачі речей першої необхідності у волонтерському хабі, організованому Радивилівською міською радою з перших тижнів війни у найбільшому приміщенні міста – в Будинку культури.

За день центр відвідують близько півсотні вимушених переселенців, які отримують тут одяг, взуття, засоби гігієни, продукти харчування.

Ірина КРУЖАЙЛО зазначила, що соціальні питання громадян, які постраждали від війни, у громадах Дубенщини, здебільшого, вирішуються належним чином. Система допомоги організована, вона працює.

Однак, проблемні питання є, над їх розв’язанням наразі працюють. Це стосується, зокрема, розселення вимушених переселенців, які зараз проживають у садочках, школах, ліцеях району. Їм підшуковують інші варіанти житла з огляду на те, щоб із першого вересня у більшості закладів освіти Дубенщини, які будуть до цього належно підготовленими, розпочався навчальний процес.

Крім того, в рамках оонівського проєкту «Інтегрована підтримка через міждисциплінарні мобільні команди», постраждалим від війни дітям із сімей ВПО, які проживають у Радивилівській територіальній громаді, сьогодні було роздано набори канцелярських товарів.

Волонтерська допомога у форматі міжнародної благодійної фундації «UNICEF» проходила у взаємодії з Радивилівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Пакунки з канцелярським приладдям отримали десятки дітей, постраждалих від військових дій збройних сил російської федерації.