Дубенський відділ податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області інформує,

що згідно відповідних змін до розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464 внесені Законом України від 15.03.2022 № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» з 01 березня 2022 року та до припинення воєнного стану, а також протягом дванадцяти місяців після його припинення, ФОП, особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства, мають право не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний внесок за себе.

Звертаємо увагу, що при цьому такі особи втрачають право на зарахування до страхового стажу періодів (місяців), в яких ЄВ не нараховувався та не сплачувався.

Зазначені особи розрахунок єдиного внеску у складі податкової декларації не заповнюють за період, в якому єдиний внесок не нараховувався, не обчислювався та не сплачувався.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»