У межах реалізації Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні, вимушені переселенці, а також окремі категорії соціально вразливих верств населення громади, як і всієї Рівненщини, у ці дні отримують продовольчу допомогу.

Близько 10 кг борошна та майже 2 кг гороху на одного повнолітнього: саме за таким алгоритмом, затвердженим відповідною Постановою Кабінету Міністрів України, відбувається розподіл зазначеної продукції в регіонах.

У Радивилівській територіальній громаді видачу гороху та борошна розпочали із п’ятниці, 3 червня.

У міському ліцеї №2 для внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території міста, облаштували пункт видачі продовольства. Розважувати та фасувати продукцію допомагають працівниці шкільної їдальні та дитячого садочка.

Відколи стартувала гуманітарна акція, відповідно до заповнених реєстрів, пункт видачі відвідали вже сотні переселенців. Люди розчулені таким черговим жестом підтримки на місцевому рівні, який допомагає відчути: про них не забувають та усіляко підтримують у цей складний час.

Для громадян зі статусом ВПО, які мешкають у населених пунктах Радивилівської ТГ, такі пункти видачі для зручності облаштували у адмінприміщеннях старостинських округів.

Основною умовою для видачі продовольчої допомоги вимушеним переселенцям є обов’язкова наявність довідки ВПО.

В Радивилівській громаді для розподілу продуктів харчування заявлено 1699 громадян , які офіційно отримали статус внутрішньо переміщених осіб.

Видача продукції здійснюється щодня, з 9-00 до 16-00 год і триватиме до п'ятниці, 10 червня. За цей час в міській раді планують забезпечити видачу борошна та гороху усім офіційно зареєстрованим переселенцям.

Продовольчу допомогу в рамках реалізації Всесвітньої продовольчої програми в Україні отримують також жителі громади із окремих соціально вразливих категорій з числа підопічних Радивилівського територіального центру соціального обслуговування, діти із обмеженими фізичними можливостями, сім’ї, які проживають у складних життєвих обставинах, а також діти-сироти та діти, які перебувають під опікою.

До видачі продукції цим категоріям населення залучені працівники відповідних служб та структурних підрозділів міської ради.