МІСЬКИЙ ГОЛОВА І СТАРОСТИ ЗВІТУВАЛИ ПЕРЕД ДЕПУТАТАМИ

Дата: 27.05.2022 15:01
Кількість переглядів: 318

ПРО ВСЕ, ЩО ВДАЛОСЬ РЕАЛІЗУВАТИ ЗА РІК РОБОТИ У РАДИВИЛІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ТА ЇЇ СТАРОСТИНСЬКИХ ОКРУГАХ .

Фото без опису

Як виконувались передбачені законодавством функції та завдання з питань життєдіяльності та розвитку громади, звітували під час чергової, 27-ї сесії Радивилівської міської ради, яка відбулась у четвер, 26 травня.

- Як і у всі попередні роки, ми разом працюємо для того, щоб належним чином виконувати усі покладені на нас завдання, надавати необхідні послуги і максимально забезпечувати потреби наших мешканців, - наголосив міський голова Микола Карапетян. Він зазначив : «З початку війни, у цей надважкий час, робимо усе від нас залежне, щоб в громаді стабільно функціонували всі життєвоважливі функції і послуги: а це медичне та соціальне обслуговування, діяльність аптек, магазинів, безперебійне надання комунальних послуг населенню та підтримка місцевого благоустрою.

Водночас, усвідомлюємо, що мусимо дбати і про економічні процеси та про інші важливі аспекти надійного тилового забезпечення. Тому, серед пріоритетних завдань міської ради – наповнення місцевого бюджету. Адже це наша гарантія того, що буде змога в подальшому утримувати всі важливі об’єкти соціальної інфраструктури в громаді. А це школи, дитсадки, заклади позашкілля і творчого розвитку, медичні установи, це обслуговування доріг, підтримка благоустрою, вуличне освітлення, і багато іншого. Значна частина бюджетних витрат минулоріч сфокусувалась на фінансуванні центральної міської лікарні: Радивилівська міська рада єдина, хто в повному обсязі надає кошти медустанові для розрахунків за енергоносії. Попри договірні зобов’язання перед лікарнею в питанні дотування витрат за енергоносії, дві інші сусідні громади Радивилівщини саботують цей надважливий процес, за принципом «моя хата скраю…»

Відколи в Україні триває повномасштабна війна, Радивилівська громада взяла на себе велику частку завдань в гуманітарній сфері, приймаючи потоки вимушених переселенців, забезпечуючи постраждали від бойових дій всім необхідним. А це одяг, продукти харчування, дах над головою. В місті створено волонтерський центр, де внутрішньо переміщеним особам надаються набори речей першої необхідності, вся необхідна гуманітарна допомога. Для цього міська рада постійно налагоджує діалог з міжнародними та всеукраїнськими волонтерськими фундаціями, як результат – вдалось ефективно організувати важливу співпрацю в плані постачання речей першої необхідності вимушеним переселенцям та допомоги ЗСУ. Активно допомагають у цій роботі всі працівники апарату міської ради, її структурних підрозділів та старостинських округів. Колективи перераховували свій одноденний заробіток для допомоги постраждалим у війні. Крім того, міська рада, її старостинські округи, активно допомагають в питаннях оборони країни в системі тероборони, забезпечуючи її всім необхідним. Попри всі виклики та непрості економічні умови, Радивилівська громада - у десятці обласного рейтингу малих та середніх громад,- зазначив міський голова.

За час роботи сесії депутати опрацювали та прийняли рішення з більш як 30-ти питань порядку денного.

Основна частина стосувалась законодавчого врегулювання земельних відносин. Крім іншого, депутати погодили проєкт рішення про створення позашкільного структурного підрозділу у Радивилівському ліцеї №2 ім.П.Г.Стрижака, а також затвердили Стратегію сталого розвитку Радивилівської міської територіальної громади на період до 2027 року.

Усі питання були попередньо опрацьовані на засіданні постійних профільних комісій міської ради та рекомендовані до подальшого розгляду на сесії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних