У ХОДІ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ РАДИВИЛІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, ЯКЕ ПРОВІВ РАДИВИЛІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА МИКОЛА КАРАПЕТЯН, БУЛО РОЗГЛЯНУТО НИЗКУ ВАЖЛИВИХ ПИТАНЬ ІЗ РІЗНИХ СФЕР ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ГРОМАДИ.

Так, зокрема, начальниця відділу забезпечення надання адміністративних послуг Радивилівської міської ради Марія Пастух доповіла членам виконавчого комітету звітну інформацію про стан соціального обслуговування та надання соціальних послуг населенню на території Радивилівської ТГ у 2021 році.

Вона зазначила, зокрема, що минулоріч спеціалістами відділу соціального захисту , а також уповноваженими особами старостинських округів, було прийнято 2093 електронних заяви від мешканців громади. Найбільша кількість цих заяв стосувалась оформлення соціальних допомог (1029) та субсидій (698).

Попри те, що зараз розгорнута активна всеукраїнська інформаційна кампанія про автоматичний режим перепризначення житлових субсидій та соціальних допомог, отримувачам з числа жителів ТГ, все ж, варто особисто перевірити порядок їх поновлення, і для цього звернутись до спеціалістів відповідного профілю в ЦНАП.

На території Радивилівської ТГ 1589 домогосподарств отримують житлові субсидії.

На порядку денному засідання, членами виконавчого комітету прийнято відповідні рішення з питань у сфері захисту прав та інтересів дітей статусних категорій (доповідала Олена Пісарєва, начальниця служби у справах дітей Радивилівської міської ради); надано дозвіл на видалення аварійних зелених насаджень у Немирівському старостинському окрузі, погоджено організацію роботи інклюзивно-ресурсного центру у змішаній, дистанційно-очній формі навчання із забезпеченням безпеки учасникам освітнього процесу під час сигналу повітряної тривоги.

За словами Ірини Ковалевської, начальниці відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради, у Рівненській області таким чином відновили роботу вже 18 інклюзивних закладів.

До цього часу, в зв'язку з епідемічними обмеженнями, а тоді - запровадженням воєнного стану, вихованці Радивилівського інклюзивно-ресурсного центру долучались до занять у дистанційному форматі.