113-ом жителям Радивилівської ТГ уже призначено грошову компенсацію за квітень за тимчасове розміщення ВПО у період воєнного стану

Дата: 08.05.2022 13:12
Кількість переглядів: 452

Кабінетом Міністрів України було розроблено порядок, згідно з яким здавачі житла внутрішньо переміщеним особам мають право на гарантовану державну підтримку. На виконання Постанови КМУ, якою передбачено компенсацію виплат за тимчасове розміщення переселенців, відповідним розпорядженням Радивилівського міського голови Миколи Карапетяна було затверджено необхідний порядок дій на місцевому рівні.

Фото без опису

Фахівцями відділу містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, приватизації, надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, мобілізаційної роботи і охорони праці Радивилівської міської ради, спільно із старостами громади, зібрано інформацію про наявність доступних приміщень приватного житлового фонду для безкоштовного розміщення переселенців.

На базі Радивилівського ЦНАПу організовано прийом та облік заяв від власників житла, які надають прихисток постраждалим від війни.

За квітень опрацьовано 113 заяв на відшкодування витрат за тимчасове розміщення ВПО. В підсумку, компенсацію буде виплачено за 430 вимушено переселених осіб, яких прихистили у себе мешканці громади.

Цим же розпорядженням у Радивилівській громаді створено комісію, уповноважену перевіряти дані щодо кількості розміщених переселенців, умов їх проживання, зазначених у заявах власниками житла.

Громадяни, які претендують на державну компенсацію за тимчасовий прихисток переселенців, у заяві зазначають паспортні дані ВПО та коди платників податків, адресу житла; кількість людино-днів у відповідному місяці; банківські реквізити для перерахування суми компенсації. Важлива умова для розрахунку суми компенсації - оформлення довідки ВПО у осіб, яким надано прихисток.

Про кількість людино-днів власник житла звітується у ЦНАП з 1 по 3 число наступного місяця. Також здавачі житла зобов’язані повідомляти інформацію про факт припинення проживання внутрішньо переміщених осіб, або про зміну їх чисельності.

Держава виплачуватиме власнику житла 14,77 грн. за людино-день.

Компенсація здавачеві нараховується з дня розміщення переселенців у помешканні.

Виплата надається за умови повної відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних