НАШІ ТРАДИЦІЇ ВАРТІ, ЩОБ ЇХ БЕРЕГТИ!

Дата: 20.04.2022 09:31
Кількість переглядів: 257

НА МАЙСТЕР-КЛАСАХ У РАДИВИЛОВІ ПОЧАЛИ ВИГОТОВЛЯТИ ВЕЛИКОДНІ УКРАЇНСЬКІ ПИСАНКИ

Фото без опису

Як кажуть у народі: «За тиждень – Великдень, недалечко - червоне яєчко».

А це означає, що більшість українських родин вже почали готуватись до одного з найбільших і найважливіших релігійних свят у році.

Актуальності у ці дні набули, зокрема, майстер-класи із освоєння декорування пасхальних яєць.

Перші такі арт-заняття відбулись в Радивилові ще наприкінці минулого тижня. Різних цікавих і оригінальних, але призабутих нині технік виготовлення крапанок, дряпанок, мальованок, - учасників навчали викладачі гуртків Радивилівського міського Будинку школяра.

Сьогодні творчу ініціативу продовжили на новому майстер-класі, який організувала та провела директорка Радивилівського міського історичного музею Олеся Шикало.

У центральній бібліотеці опановували тонкощі та секрети українського писанкарства. Радивилівці дізнавались про сакральність орнаментів, символіку поєднання кольорів. Практикувались власноруч декорувати кожен – свою писанку.

Лінії та візерунки наносили воском, розтопленим на вогні свіч. І дорослі й діти робили це за допомогою дерев’яних писачків, як в давнину.

Варто відзначити, що на сучасні писанки учасники майстер-класу в Радивилові наносили особливі символи, які б наблизили перемогу України, посилили її міць та славу.

Оскільки готуються цьогорічні писанки під час війни, то ця серія майстер-класів в Радивилові проходить на благодійній основі. Зібрані кошти ініціатори спрямують на потреби українських захисників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних