ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ ЖИТЛА, ЯКІ ПРИХИСТИЛИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ!

Дата: 08.04.2022 14:51
Кількість переглядів: 321

Власники житла, які безкоштовно допомагають українцям із проживанням можуть отримати до 450 грн за кожну прийняту особу для компенсації витрат на комунальні послуги за місяць.

Фото без опису

Щоб запропонувати своє житло для проживання внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію, необхідно:

- Подати заяву до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або через сайт https://prykhystok.gov.ua/ про готовність прийняти у себе переселенців (надалі це можна буде зробити й через застосунок "Дія");

- При поселенні внутрішньо переміщених осіб подати відповідну заяву до ОМС (орган місцевого самоврядування) не пізніше наступного дня з дня поселення. Головна умова - житло надається безоплатно, а також особи, яких прихистили, повинні мати статус внутрішньо переміщеної особи (ВПО), який підтверджується відповідною довідкою. До заяви додаються копії документів, що посвідчуюють особу ВПО.

- При припиненні розміщення ВПО, а також при зміні їх кількості, власник житла повинен негайно, цього ж дня повідоми ОМС.

- До 5-го числа кожного місяця власник житла повинен інформувати ОМС про кількість днів та внутрішньо переміщених осіб, які проживали, за заявою згідно з додатком 1 до Порядку.

За кожен людино-день призначається компенсація у розмірі 14, 77 грн.

Тобто, за 10 днів безоплатного проживання 1 внутрішньо переміщеної особи власник житла отримає компенсацію у розмірі 147, 70 грн., за 30 днів - компенсацію у розмірі 443,10 грн.

Орган ОМС до 10 числа, після звітного місяця інформує обласну військову адміністрацію про необхідний обсяг компенсації.

Обласні військові адміністрації протягом двох робочих днів після отримання заяв скеровують узагальнену інформацію від ОМС до Мінрегіону.

- Мінрегіон узагальнює інформацію, надану військовими адміністраціями, та готує проект рішення Кабінету міністрів про виділення коштів з резервного фонду держбюджету для компенсації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних