ДОПОМОГА ВИМУШЕНИМ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ:

Дата: 17.03.2022 15:44
Кількість переглядів: 748

в умовах воєнного часу це один із найважливіших пріоритетів. В безпечні регіони від війни їдуть десятки тисяч вимушених переселенців. Прихисток та підтримку багато хто з них отримує також і в Радивилівській територіальній громаді.

Фото без описуЗа даними Центру надання адміністративних послуг міської ради для офіційної реєстрації уже звернулись більше 700 вимушених переселенців. Близько 400 з числа внутрішньо переміщених осіб на даний час проживають в м.Радивилів. Жителі південно-східних регіонів України, чиї міста і села опинилися на лінії фронту, евакуюються в західні області. З перших днів повномасштабного російського вторгнення внутрішні переселенці прибувають і на Радивилівщину, де знайшли житло та прихисток у родичів та знайомих. Але є й такі, хто не має тут жодних родинних зв’язків. В цьому випадку внутрішньо переміщеним особам допомагають із поселенням в пустуючі будинки на територіях сіл старостинських округів. Майже в кожному з населених пунктів територіальної громади сьогодні є таке житло, де поселились евакуйовані із зони бойових дій сім’ї. Так, в Немирівському старостинському окрузі внутрішньо переміщеними особами заселено 10 пустуючих будинків, у Башарівському – 2, у Підзамчівському – 7, у Бугаївському - 5, у Дружбівському - 5, в Сестрятинському – 2. Кожне із старостинств Радивилівської ТГ готове і надалі інформувати щодо резервного житла та сприяти поселенню громадян, які евакуюються із зони бойових дій. Вимушеним переселенцям постійно надається відповідна координаційна підтримка старостами, працівниками Радивилівської міської ради, місцевими волонтерами. Щоб створити належні умови проживання , старостами вирішується питання забезпечення твердим паливом для обігріву житла вимушених переселенців, надання їм одягу та організацію побутової підтримки, збір першого запасу продовольства. Радивилівська громада готова і далі надавати всебічну допомогу евакуйованим із зони бойових дій громадянам, які цього потребують. При цьому, внутрішні переселенці зобов’язані дотримуватися законів України: кожній сім’ї слід офіційно зареєструватись на території, де вона отримала прихисток. Це дасть змогу належним чином забезпечити виплату пільг та державних допомог вимушеним переселенцям, організувати медичне обслуговування, залучити дітей з категорії внутрішньо переміщених осіб в освітній процес. Так, на початку тижня ще дві сім’ї евакуювались на Радивилівщину із зони бойових дій. П’ятеро дорослих та двоє дітей, наймолодшому з яких – 2 роки, оселились у ще донедавна пустуючому церковному будинку в с.Сестрятин. З ініціативи старости це помешкання сільська громада облаштувала всіма побутовими зручностями, провела генеральне прибирання. Люди принесли необхідні для проживання речі: меблі, килими, фіранки, постільну білизну, заготовили запас продуктів харчування. Наймолодші сестрятинці поділилися із дітьми переселенців іграшками. З перших днів війни Радивилівська громада організовано та згуртовано реагує на потреби, пов’язані з допомогою біженцям. Бо це можливість врятувати життя інших українців, кажуть люди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних