Оперативне звернення міського голови Миколи КАРАПЕТЯНА з приводу подачі достовірної інформації, що стосується Радивилова та населених пунктів територіальної громади:

 

 

В Радивилові сформовано сили територіальної оборони. Це озброєний загін добровольців, який у разі загрози виконуватиме певні завдання у межах нашої місцевості.

Окрім цього, при міській раді сформовано роту охорони і оборони Радивилівської громади, до завдань якої входить патрулювання вулиць населених пунктів громади, в тому числі і соціально важливих об’єктів.

На сьогоднішній день міська рада активно співпрацює з місцевими підприємцями-виробниками продовольчої продукції, які забезпечують продуктами харчування місцевий загін територіальної оборони.

Наголошую: усі управлінські питання у період оголошення воєнного стану приймає військова адміністрація. Головою військової адміністрації нашого району є голова Дубенської Всеволод Пекарський. Радивилівська міська рада керується тими дорученнями, що надають із районної військової адміністрації.

Закликаю кожного жителя громади отримувати інформацію тільки з перевірених джерел. Наразі, у зв’язку із перебоями в роботі офіційного сайту Радивилівської міської ради, вся офіційна інформація буде публікуватись на фейсбук-сторінці Радивилівської громади, а також у вайбер-спільноті «Радивилівська ТГ. Чужий в селі».

Звертайте увагу саме на інформаційні повідомлення від фахівців Радивилівської міської ради, які уповноважені комунікувати із громадськістю.

Щоб не створювати панічних настроїв серед громадян, міську систему масового оповіщення за сигналом «Тривога, Увага всім!» було вирішено не вмикати у тестовому режимі. Наголошую: під час воєнного стану нема навчальних тестів для заклику людей ховатися в укриття.

Система оповіщення діюча і тільки в разі реальної небезпеки для території над Радивилівщиною буде введена в дію.

Тому закликаю зберігати спокій та не сіяти паніку через поширення фейків у інтернет-групах та соціальних мережах. Ворог намагається посіяти паніку та залякати нас, не варто йому в цьому допомагати.

Ситуація у місті та населених пунктах громади залишається керованою та контрольованою.

Під час нічних патрулювань загонами територіальної оборони жодних загроз для життя та здоров’я мешканців громади не виявлено.

Усі служби життєзабезпечення працюють, а служби, які стоять на варті спокою людей - цілодобово працюють над безпекою нашої місцевості.

Разом робимо усе необхідне, аби допомогти нашій армії, забезпечити контрольовану ситуацію в громаді, захистити нашу державу від ворога!

Радивилівський міський голова Микола Карапетян