Пошук

"АНГЕЛИ ПАМ'ЯТІ":

Дата: 18.02.2022 18:33
Кількість переглядів: 372

у Радивилові вшанували Героїв Небесної Сотні

Фото без опису

Сумний список Небесної Сотні відкрився 22 січня 2014 року: тоді від вогнепальних поранень під час сутичок у центрі столиці загинули активісти Майдану. Перші її Герої…А 18-21 лютого сталися найкривавіші протистояння, ціна яких - сотня людських жертв...

Радивилівська громада молитвою та покладанням квітів вшанувала світлу пам'ять співвітчизників, які стали на боротьбу за демократичне майбутнє своєї країни і були убиті під час мирних протестів.

Від Радивилівської міської ради квіти у кольорах національної символіки до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні поклали секретар ради Інна ГЕРАСИМЧУК та перший заступник міського голови Віктор ІСЮК.

Присутні на громадському віче запалили вогники в лампадках. У центрі міста зазвучали мотиви відомої пісні «Плине кача…», яка стала народним реквіємом, скорботним символом прощання із загиблими на Майдані учасниками Революції Гідності.

В цей момент громадськість хвилиною мовчання вшанувала світлу пам'ять та саможертовність співвітчизників, полеглих від куль в буремну зиму 2014-го…

У межах всеукраїнської акції «Ангели пам'яті» наймолодші радивилівці прикріпили власноруч зроблених паперових янголів до кущів калини, висаджених поруч із пам’ятним знаком Героям Небесної Сотні.

Поминальне богослужіння вже традиційно провели священник та хористи міської церкви Різдва Пресвятої Богородиці

о.Тарас (Сухожак). Після звершення молебню о.Тарас наголосив, як важливо нам усім берегти пам'ять про ті трагічні і криваві події на Майдані, що змінили хід історії нашої країни.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних