ЧЕРЕЗ СПОГАДИ ГОВОРИТЬ ІСТОРІЯ…

Дата: 15.02.2022 11:21
Кількість переглядів: 269

ДО 33-Ї РІЧНИЦІ ВИВЕДЕННЯ ВІЙСЬК З АФГАНІСТАНУ ТА ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ, У РАДИВИЛІВСЬКІЙ ЦЕНТРАЛЬНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ВІДБУЛАСЬ ЗУСТРІЧ МІСЬКОЇ МОЛОДІ З ВЕТЕРАНАМИ АФГАНСЬКОЇ ВІЙНИ.

Фото без опису

Про рани тієї чи не найжорстокішої з воєн, які міцно зарубцювалися у спогадах, вихованцям Радивилівського професійного ліцею розповіли учасники бойових дій в Афганістані - Віктор ВОЗНЮК, голова Радивилівської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану, Василь ЯРМУСЬ, голова партії ветеранів Афганістану, член Національної спілки краєзнавців України, поет, Леонід МОРОЗ, член правління Радивилівської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану.

Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, переінакшила надії, плани, понівечила тіла і долі. Не оминула вона і юнаків з Радивилівщини. На жаль, не усім судилось повернутися із солдатських доріг до батьківських осель: рядовий Микола МУЖИЛКО та старший лейтенант Володимир СТЕЦЕНКО загинули під час війни в Афганістані.

На знак скорботи за передчасно обірвані життя українських воїнів було оголошено хвилину мовчання.

За словами Віктора ВОЗНЮКА, який очолює місцеву організацію ветеранів Афганістану, починаючи із 1995-го року, за десятиріччя, доки тривала ця війна, 160 тисяч військовослужбовців з України пройшли Афганістан, більше 3 тисячі із них - загинули, більше 100 тисяч отримали інвалідність.

Розповідь про пекельне горнило бойових дій, пережитих під час виконання інтернаціонального обов’язку у Афганській війні, відгукнулась серед молодіжної аудиторії актуальними питаннями. Під час діалогу ветеран-«афганець», місцевий краєзнавець та автор поетичних збірок Василь ЯРМУСЯ зачитав тематичні вірші про афганську війну, які боляче обпікали важкістю тих жахливих подій.

Зустріч завершилась спільною фотосесією та врученням ветеранською організацією «афганців» у фонд бібліотеки друкованого видання про цей період в історії. Бібліотекарями було підготовлено відеосюжет про роки афганської війни і тематичну виставку літератури.

Уже 33 роки в ці пам’ятні лютневі дні радивилівська громада вшановує пам’ять наших земляків, воїнів, які не повернулися додому з Афганістану. Афганська війна в людській пам’яті буде жити ще довго, адже написана слізьми і матерів, і кров’ю солдатів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних