ДОПОМОГАТИМУТЬ ПОСТРАЖДАЛИМ ВІД ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

Дата: 08.02.2022 16:34
Кількість переглядів: 290

 У РАДИВИЛІВСЬКІЙ ТГ ЗАПРАЦЮВАЛА ВІДПОВІДНА СПЕЦІАЛІЗОВАНА СЛУЖБА

Фото без опису

 Її завдання - надавати постраждалим від домашнього насильства психологічну, соціально-побутову, соціально-медичну, інформаційну, юридичну послуги. Пункт, в якому проводиться первинне соціально-психологічне консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства, розміщене на першому поверсі адмінприміщення за адресою – вул.І.Франка, 11.

Завдяки отриманим коштам з державної субвенції (а це більше 80 тис.грн), у окремій кімнаті здійснено поточний ремонт, її облаштовано необхідним інвентарем та комп’ютерною технікою. Офіційне відкриття Служби відбулося за участю секретаря Радивилівської міської ради Інни Герасимчук, директора міського центру соціальних служб Тетяни Франко, начальника служби у справах дітей Олени Пісарєвої, начальника сектору превенції Відділення поліції №2 Дубенського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області Ігоря Демчишина, начальника відділу соціального захисту населення Катерини Наконечної та інших спеціалістів відповідних служб. - Консультативну роботу тут будуть проводити штатні працівники Радивилівського міського центру соціальних служб. При необхідності залучатимуться ще і фахівці, які мають відповідну кваліфікацію у сфері соціальної роботи, педагогіки, психології та права, - зазначила директор Радивилівського міського центру соціальних служб Тетяна ФРАНКО. За словами фахівців Центру, торік в населених пунктах територіальної громади було виявлено більше 80 сімей, де вчинялося домашнє насильство. Це негативне явище приносить чимало проблем, тому важливо не замовчувати про такі антисоціальні дії. Новостворена консультаційна служба в Радивилові якраз і буде стояти на захисті інтересів постраждалих від дій насильницького характеру. - До речі, надання соціальних послуг консультативною службою постраждалим особам здійснюється на безоплатній основі відповідно до державних стандартів надання соціальних послуг, - наголосила директор центру. * Згідно рішення сесії Радивилівської міської ради від 07 вересня 2021 року №450 при Радивилівському міському центрі соціальних служб створена дана Служба та затверджено Положення про її діяльність. У цьому консультаційному осередку фахівці забезпечені всім необхідним, щоб визначити кроки первинної підтримки тих, хто постраждав від домашнього насильства. Паралельно відбувається інформування органів місцевого самоврядування, служби у справах дітей, уповноваженого підрозділу органу Національної поліції про виявлення фактів домашнього насильства за наявності добровільної поінформованої згоди постраждалої особи, крім випадків вчинення насильства стосовно дітей і недієздатних осіб або виявлення актів насильства кримінального характеру, коли така згода не вимагається.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних