Упродовж січня-грудня 2021 року платники податків Дубенського району перерахували до Зведеного бюджету України 92 млн грн податку на прибуток, що на 56,4 млн грн більше, ніж торік. До державного бюджету суб’єкти господарювання спрямували 83,2 млн грн цього платежу. Місцеві скарбниці отримали 8,8 млн грн податку на прибуток. Сплата перевищила очікувані надходження до держбюджету плюс 31 відсоток, до місцевих – плюс 35,4 відсотків. Додатково підприємства та компанії краю сплатили відповідно 19,7 млн грн та 2,3 млн гривень.

Крім того до загального фонду зведеного бюджету за підсумками 2021 року надійшло 9,5 млн грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій. У порівнянні з показниками за аналогічний період 2020року надходження зросли на 5,5 млн гривень.

Найбільшими платниками податку на прибуток є ПрАТ «Єврошпон-Смига», ТзОВ «Даліс Аутомотив Груп», ТОВ «Склоресурс», ТзОВ «Радивилівмолоко», ТОВ «Гюалос».

Об’єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень Податкового кодексу України.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX