РІЗДВЯНА ФЕЄРІЯ В РАДИВИЛІВСЬКІЙ «ЛАДОМИРІЇ»

Дата: 18.01.2022 11:43
Кількість переглядів: 239

Святкування Різдва в Україні відбувається дуже колоритно, а коляда є чи не найбільш душевним та атмосферним символом цього періоду. Коляда згуртовує, об’єднує та ще - зворушує у наших серцях світлі й щирі емоції та почуття.

Фото без опису

В етнорезиденції «Ладомирія», де шиють автентичний одяг з усієї Великої Волині та діє музей ткацтва, відбувся видовищний святковий захід під назвою «Різдвяна феєрія». Сьогодні сюди з’їхались кращі колядники з усієї Радивилівщини, щоб продемонструвати, наскільки різноманітні і багаті українські традиції колядування та щедрування.

Незважаючи на сніговій та хуртовину, ватаги колядників з громад колишнього Радивилівського району пройшли організованою ходою від території музею під відкритим небом - до виставкової зали "Ладомирії", де й було заплановане основне дійство. Попереду, як велить традиція, звіздарі, багатолюдна процесія супроводжувалась гучною колядою, що дзвінкоголоссям сповіщала радісні, відомі всім з дитинства рядки: «Нова радість стала, яка не бувала…»

Від Радивилівської територіальної громади учасниками «Різдвяної феєрії» стали колядники КЗ «Радивилівського міського Будинку культури», педагоги та вихованці Радивилівського ліцею №1, а також Немирівського ліцею.

Величаючи Новонародженого Христа, творчі колективи зворушливо виконували відомі коляди, а також і дивували вельми рідкісними, архаїчними різдвяними піснеспівами. Їх жанрове різноманіття викликало в серцях присутніх гордість за навдивовижу багаті різдвяні звичаї нашого народу. Упродовж мистецького заходу жодна колядка та щедрівка не повторились.

У святкових віншуваннях аматорські колективи бажали усім присутнім здоров’я і кращого достатку в новому році, славили Божого Сина та Його Пресвітле Різдво.

За традицією, організатори заходу віддячували колядникам гарними гостинцями!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних