До уваги роботодавців!

Дата: 13.01.2022 15:56
Кількість переглядів: 215

Дубенський відділ податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до статті  8  Закону України від 02.12.2021 № 1928-ІХ «Про Державний бюджет України на 2022 рік» (далі – Закон №1928-ІХ) визначений розмір мінімальної   заробітної  плати з 1 січня 2022 року в сумі 6500 грн.

Фото без опису

Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності та господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників.

Відповідно до статті 31 Закону України від 24 березня 1995 року №108/95-ВР «Про оплату праці» (зі змінами) розмір заробітної плати працівника за виконану місячну норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати. Якщо нарахована заробітна плата працівника є нижчою за законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати, роботодавець проводить доплату до рівня мінімальної заробітної плати, яка виплачується щомісячно одночасно з виплатою заробітної плати.

У зв'язку з наведеним, звертаємо увагу роботодавців на необхідність забезпечення підвищення розміру виплат заробітних плат найманим працівникам, що сприятиме підвищенню їх рівня соціального захисту.

Одночасно нагадуємо, що розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць визначений статтею 7 Закону №1928-ІХ.

З 1 січня 2022 року прожитковий мінімум для працездатних осіб складає 2481 грн.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних