Нюанси адміністрування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Дата: 06.01.2022 12:38
Кількість переглядів: 445

Радивилівська ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області інформує, що  платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.

Фото без опису

Суб’єктами права приватної власності є фізичні та юридичні особи. При цьому, фізичні особи можуть бути власниками будь-якого майна, в тому числі і нерухомого майна комерційного призначення, за винятком окремих видів майна, які відповідно до закону не можуть їм належати.

Крім того, відповідно до норм Цивільного кодексу України, власник має право використовувати своє майно для здійснення підприємницької діяльності, крім випадків, встановлених законом.

Звертаємо увагу, що Податковий кодекс України не містить визначення терміну платник податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки  фізична особа – підприємець.

Враховуючи вищевикладене, громадяни, власники об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, які використовують майно в підприємницькій діяльності, сплачують податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за нормами, передбаченими для фізичних осіб.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних