У Радивилівській міській раді відбулось засідання виконавчого комітету.

Серед опрацьованих на порядку денному в четвер, 30 грудня - питання «Про виконання міського бюджету за 2021 рік».

Радивилівська територіальна громада завершує фінансовий рік з впевненими показниками прогресивності. Важливо, що в 2021-му році загальний обсяг дохідної частини бюджету Радивилівської міської ради, із змінами та доповненнями, затверджений у сумі 163 225 364,26 грн. та виконаний у сумі 171 019 583,12грн., що становить 102,3% перевиконання. Фінансовий відділ та відділ бухгалтерського обліку і звітності міської ради й надалі триматиме на постійному контролі стан надходжень обов’язкових платежів до бюджету міської ради, забезпечуватиме виконання його дохідної частини.

Один із важливих та пріоритетних напрямків роботи міської ради - соціальний захист населення. Про заходи, що спрямовувалися на забезпечення основних соціальних прав жителів громади в 2021 році, доповіла Катерина Наконечна – начальник відділу соціального захисту населення міської ради. За цей рік спеціалістами відділу соціального захисту, а також уповноваженими особами старостинських округів, було прийнято 2093 електронних заяви від мешканців об’єднаної громади. Найбільша їх кількість (1029 заяви) стосувались надання соціальних допомог, 698 – призначення субсидій, 366 – отримання пільг.

На території Радивилівської громади 1589 домогосподарств отримують житлові субсидії. У місті та старостинських округах проживають 275 сімей, які мають статус «Багатодітна сім’я», та 80 – малозабезпечених сімей. Діти з багатодітних сімей користуються пільгами при відвідуванні різних видів гуртків та секцій. Також на території громади проживає 21 мешканець, що належать до категорії внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій України.

За необхідності переселеним сім’ям надається гуманітарна допомога, питання та звернення від цієї категорії населення розглядаються першочергово.

Впродовж року до Радивилівської міської ради звернулося 5 жінок щодо присвоєння їм почесного звання «Мати-героїня».

Відділом соціального захисту населення міської ради проводиться постійна інформаційно-роз’яснювальна робота серед жителів громади з питань, що стосуються надання та оформлення різного виду соціальних допомог, пільг та житлових субсидій.

Про координацію роботи, мета якої – безпека жителів громади – було висвітлено у звіті за 2021-й рік дільничних офіцерів поліції, які закріплені за поліцейськими дільницями з обслуговування м. Радивилів.

В переліку основних превентивних заходів - правова освіта населення, відвідування правоохоронцями навчальних закладів громади, діалог з молоддю.

На особливому контролі - робота з профілактики вчинення сімейного насильства та профілактичні відвідування осіб з категорії «раніше судимі», а також виявлення неблагополучних сімей, сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Як зазначено у звіті, за 2021 рік дільничними офіцерами поліції складено 324 адмінпротоколи, виявлено та розкрито 14 кримінальних правопорушень.

Опрацьовуючи перелік питань з порядку денного, виконавчий комітет міської ради затвердив орієнтовний план своєї роботи на І півріччя 2022 року.