Зміни з 01 січня 2022 року у розмірах податків та внесків для ФОП та в застосуванні РРО/ПРРО

Дата: 29.12.2021 09:18
Кількість переглядів: 483

Дубенська ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області інформує, що Законом України «Про державний бюджет України на 2022 рік» ухвалено розмір мінімальної заробітної плати 6500,0 грн. та прожитковий мінімум для працездатних осіб  - 2481,0 грн.

Фото без опису

Відповідно до цих сум зміняться розміри єдиного соціального внеску та ставки єдиного податку, які сплачуватимуть ФОП  з 01 січня 2022 року:

ФОП І групи - ЄСВ становитиме 1430,0грн. на місяць (22%  розміру мінімальної заробітної плати), єдиний податок – 248,1 грн. на місяць (не більше 10% прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 01 січня 2022 року);

ФОП ІІ групи - ЄСВ становитиме 1430,0грн. на місяць (22% розміру мінімальної заробітної плати), єдиний податок – 1300,0 грн. на місяць (20%  мінімальної заробітної плати станом на 01 січня 2022 року);

ФОП ІІ групи -ЄСВ становитиме 1430,0грн. на місяць (22% розміру мінімальної заробітної плати), єдиний податок – 5% доходу або 3% доходу та ПДВ.

Нагадуємо, що  з 01 січня 2022 року всі ФОП – платники єдиного податку ІІ-ІУ груп, незалежно від виду  діяльності  та рівня доходів мають використовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО або ПРРО) при здійсненні розрахункових операцій.

Подбайте заздалегідь про придбання та реєстрацію касового обладнання, а також про навчання персоналу, який його використовуватиме.

Здійснення розрахункових операцій без проведення їх через РРО/ПРРО загрожує штрафом  у розмірі 100% вартості проданої продукції, а у разі фіксації  повторного порушення - 150% вартості проданої продукції.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних