Радивилівська ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області інформує про можливість повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань і пені. Це передбачено наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2019 №60 «Про затвердження Порядку інформаційної взаємодії Державної податкової служби України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені» (із змінами та доповненнями).

У  разі наявності у платника податків податкового боргу, повернення помилково або надміру сплаченої суми грошового зобов’язання проводиться лише після повного погашення такого податкового боргу платником податків.

З метою повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошового зобов’язання та пені (крім єдиного внеску), платник податків може не пізніше 1095 днів від дня їх виникнення, надати до територіального органу ДПС за місцем адміністрування (обліку) заяву в електронній формі через приватну частину Електронного кабінету або у довільній формі через меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету.

Рекомендуємо разом із заявою надавати копії платіжного документа, на виконання якого помилково та/або надміру сплачений платіж перераховано до бюджету.

Нагадуємо, що вхід до Електронного кабінету здійснюється за посиланням: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС з використанням ЕЦП відповідно до Закону України від 05.10.2017 «Про електронні довірчі послуги» №2155-VIII (із змінами та доповненнями).

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»