ВІДТВОРИЛИ РЕЦЕПТ, ПО ЯКОМУ ГОТУВАЛИ ЩЕ СТОРІЧЧЯ ТОМУ

Дата: 22.12.2021 11:38
Кількість переглядів: 286

ВІТАЄМО! Господині Підзамчівського старостинського округу потрапили до переможців міжнародного культурно-соціальний проєкту “Таємниці України для тебе”, тому що успішно презентували давній рецепт з автентичної української кухні. Таким чином, Підзамче може стати частиною туристичного гастрономічного маршруту регіону, а рецепт "Затерта капуста" від підзамчівських господинь буде вміщений до унікального видання про все, чим унікальна і багата Україна!

Фото без опису

Метою проєкту є залучення громад до створення єдиної бази даних нематеріальної спадщини України. Вона включатиме в себе інформацію про: види народних ремесел (особливості, історія походження, покрокова інструкція виготовлення) рецепти автентичної української кухні (історія походження страв та рецепти їх приготування) маловідомі історичні та культурні пам'ятки з різних регіонів України (легенди, історія створення сіл міст, цікаві розповіді про історичні та культурні пам'ятки).

Зібрана інформація буде впорядкованою в унікальних книгах, виготовлених у давній “черпаний” спосіб, і подарована в Національну бібліотеку України ім.Вернадського, Національну бібліотеку Ватикану, Королівську бібліотеку Великої Британії, Олександрівську бібліотеку, бібліотеку Конгресу США. Друковані примірники також презентують в усіх обласних центрах України, подарують в обласні бібліотеки, загальноосвітні школи, дипломатичні місії та українській діаспорі за кордоном.

В рамках проєкту "Таємниці України для тебе" в м.Івано-Франківську відбулася презентація автентичної кухні та народних промислів для дипломатичних гостей, надзвичайних і поважних послів в Україні, а також вищих посадових осіб держави. Страву за рецептом, запозиченим із старовини, готувала Світлана Атаденко, директорка філіалу "Будинок культури Підзамче" Радивилівського міського БК.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних